Cylinderbyte på grund av nyckelstöld

På grund av Kirunabostäder utsatts för en stöld av huvudnycklar har vi på kort varsel genomfört cylinderbyte i ett antal av våra fastigheter i centrala Kiruna.

Cylinderbyte på grund av nyckelstöld

På grund av Kirunabostäder utsatts för en stöld av huvudnycklar har vi på kort varsel genomfört cylinderbyte i ett antal av våra fastigheter i centrala Kiruna.

Hållbarhet och energispartips

Bild

Alla måste vi dra vårt strå till stacken för en mer hållbar värld. Vi kan erbjuda dig att bli mer klimatsmart genom en digital hållbarhetsutbildning och några enkla energispartips.

Digital hållbarhetsutbildning

Kirunabostäder är anslutna till Allmännyttans Klimatinitiativ och kan genom det erbjuda en digital hållbarhetsutbildning till dig som hyr en bostad, men som såklart kan göras av vem som helst som vill bli mer klimatsmart.

Utbildningen är uppdelad i fem olika avsnitt. Dels en grundläggande del som handlar om klimat och ekologisk hållbarhet, dels en del med tips på hur man som hyresgäst kan leva mer hållbart. Fokus ligger på att spara energi och vatten, sortera avfall och resa klimatsmart.

Genomför utbildningen via Sveriges Allmännytta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Skärm med bild hållbarhetsutbildning

Energispartips i hemmet

Här hittar du smarta energispartips i hemmet!

Droppande kranar?

Droppande kranar kan tyckas vara en bagatell, men en kran som droppar varmvatten under ett års tid kan kosta hundralappar. Problemet med droppande kranar åtgärdas lätt genom att byta packning. Har du kranar som droppar? Felanmäl det till oss så kommer vi och fixar det.


Vädra snabbt

Vill du ha in frisk luft i lägenheten? Ha inte fönstret på glänt hela dagen. Det är bättre att vädra snabbt med tvärdrag. Då byts luften snabbt och du sparar energi.

 

Ställ inga stora möbler framför elementen

Har du soffan stående framför ett element? Tänk på att om du ställer stora möbler framför elementen eller har långa gardiner kan inte värmen komma ut i rummet. Det behövs minst 40 centimeter fri yta framför ett element för att det ska fungera rätt. Ha det i åtanke nästa gång du möblerar om hemma.

 

Släck onödig belysning

Lampor som lyser mitt på dagen eller när ingen är i närheten är helt onödigt. Om ytterbelysningen är påslagen på dagen eller om det alltid är tänt i ett trapphus behöver belysningen justeras. Tänk på vad som är tänt när. Stäng av och justera om det inte finns någon anledning till att det lyser. Om du känner dig osäker på hur du ska göra, ring eller mejla vår kundservice så hjälper vi dig.

Se fler energispartips www.allmannyttan.se/energispartips/film Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Senast uppdaterad •
Fråga oss!