Logotyp för Kiruna C i svart färg

Öppet idag butiker 10:00 - 15:00 • Coop 8:00 - 21:00

Åttan - Kiruna C

Åttan

Den 1 september 2022 öppnades dörrarna för första gången till våra tre nya handelskvarter med galleriorna Sjuan, Åttan och Nian. En helt ny stad med helt nya lokaler.

Efter ett år kanske du ännu inte hunnit upptäcka alla kvarter? Följ med oss här i texten när vi besöker några av butikerna i Åttan. Eller så tar du dig ut direkt på egen upptäcksfärd med hjälp av kartan längst ner på denna sida.

Coop - Kiruna C

Inne i Åttan är formerna runda och i mitten av gallerian släpper lanterninen i taket in dagsljuset som lyser upp lekhörnan nedanför. Här hittar vi Kronans Apotek strax intill Systembolaget. Lite längre fram hörs scanningen av matvaror hos Coop. Perfekt för dig som kanske är på språng och behöver köpa med något enkelt för att stilla hungern.

Vi går sedan in mitt emot till den lokala blomsterbutiken Djungelstugan.

Djungelstugan
Djungelstugan - Kiruna C

Inne i blomsterkylen hittar vi butikschef Elina som tillsammans med en kund som väljer blommor för veckans helgbukett. Veckans höjdpunkt för många!

Efter att ha doftat färdigt på alla härliga blommor fortsätter vi till Kirunas bokhandel där butikschef Tora och hennes personal alltid är redo för att dela med sig av sina senast lästa böcker. Den här gången är det en lokal författare som lockar.

Kiruna bokhandeln - Kiruna C
Kiruna bokhandeln - Kiruna C

Våra andra kvarter

Här kan du läsa om kvarter 7
Här kan du läsa mer om kvarter 9

Är du redo att upptäcka Kiruna C på egen hand?

Kul! Ta gärna hjälp av kartan nedan och gå ut och upptäck Kiruna C!
(Obs - vissa av butikernas kartnålar har hamnat lite tokigt. Uppdatering sker löpande).