Logotyp för Kiruna C i svart färg

Öppet idag butiker 10:00 - 18:00 • Coop 8:00 - 21:00

Foto. Rebecca Lundh

Nian

Den 1 september 2022 öppnades dörrarna för första gången till våra tre nya handelskvarter och galleriorna Sjuan, Åttan och Nian. En helt ny stad med helt nya lokaler.

Efter ett år kanske du ännu inte hunnit upptäcka alla kvarter? Följ med oss här i texten när vi besöker några av butikerna i Nian. Eller så tar du dig ut direkt på egen upptäcksfärd med hjälp av kartan längst ner på denna sida.

Centrum - Kiruna C

Med stadshuset Kristallen i ryggen, kulturhuset Aurora till vänster och hotell Scandic till höger börjar vi vårt strosande längs Torggatan med sikte på handelskvarteren.

Den första butiken som möter oss till höger är den lokala klädaffären Centrum som drivits av familjen Lindgren sedan fyra generationer tillbaka. De har genom åren hjälpt Kirunaborna att klädmässigt bli redo inför alla tänkbara högtider och festligheter. Här finns skräddaren Mohammad som kan göra det där lilla extra för helhetsintrycket, till exempel fållning av byxor.

Vägg i vägg med Centrum hittar vi Lindex där Annika är i full färd med att hjälpa två kvinnor som söker den stickade tröjan de såg på skyltdockan i en annan storlek. Med några knapptryck kan Annika se lagersaldot och att tröjan finns kvar i lager. Bra värdskap!

Lindex - Kiruna C

I den andra änden av gallerian hittar vi Jeansbolaget. Där inne har Marina precis hjälpt en kund att prova ut ett par nya jeans. Efter några provningar av olika modeller hittade hon ett par som satt precis som hon ville ha dem. En service som är svår att få online.

Jeansbolaget - Kiruna C

Oavsett om du vill inspireras av det senaste modet och trenderna eller om du är ute efter något mer klassisikt som håller över tid så har du goda möjligheter för att hitta det du söker här. Inne i Nian finns nämligen utöver de lokala pärlorna också välkända kedjor som Lindex, Eurosko, Kicks, Ur&Penn och Dressmann.

I kvarter 9 hittar du:
Best Juhlin’s
Centrum kläder
Dressmann
Erut Thaimassage
Espresso House
Eurosko
Hårmagazinet
Höjdmeter
Jeansbolaget
Kicks
Lindex
Pelikan
Ur & Penn
Sushi Take Away

Våra andra kvarter

Här kan du läsa mer om kvarter 7
Här kan du läsa mer om kvarter 8

Är du redo att upptäcka Kiruna C på egen hand?

Kul! Ta gärna hjälp av kartan nedan och gå ut och upptäck Kiruna C!
(Obs - vissa av butikernas kartnålar har hamnat lite tokigt. Uppdatering sker löpande).